Gud? Guud?

Jaha, idag har man gått och dragit på sig en förkylning. Jag vaknade med halsont och känner mig nästan lite febrig men förhoppningsvis går det över snart. Just nu sitter jag på Burgerking och trycker i mig en äcklig glass bara för att få tillgång till deras internet. Lisa är hemma och har ont i huvudet samt ligger i en väldigt trasig säng. Idag klockan 17:30 har vi en visning på en lägenhet. Eftersom att Robert började skolan idag så blir det jag som får ringa runt och sköt allt gällande lägenhet och sökande av jobb också förstås. Jag ringde ett jobb som städare på The University of Dundee idag och talade med en trevlig gammal dam. Hon sa att de för tillfället hade fullt med folk men att hon sparade namn och nummer och skulle höra av sig om saker ändrade sig.
Nu hade jag tänkt att packa ihop mina saker och springa bort till den skotska arbetsförmedlingen jobcentreplus och hämta ett telefonnummer och sedan boka möte för att få ett National Insurance Number. Efter det ska jag ringa några samtal gällnde lägenheter och sedan gå till några förmedlingar. Igår hade vi en riktigt bakis-slappar-dag vilket resulterade i att vi spelade in en kortfilm i kollektivet. Förhoppningsvis kommer vi kunna klippa ihop den och lägga upp den på bloggen snart men här kommer lite backstagebilder! Enjoy wankers.

Amma like me some chilli'n and dilli'n

Igår var det avskedsfest för ett par Scottar som ska börja dansa i London. Det blev alldeles för mycket drickande men det var det värt! Den roligaste och galnaste utekvällen på länge och ikväll ska man på födelsedagskalas hos en påg som heter Michael!








Dundee!

Här kommer en liten update i form av bilder! Dundee är riktigt nice och igår var vi ute och festade! Lägenhetsletandet går upp och ner. Igår var vi på två visningar varav en var råskabbig och den andra var jättefräsh men ingen utav dom passade oss ekonomiskt tyvärr. 






Det kommer mer bilder på huset som vi bor i just nu! Det är världens mysigaste kollektiv!!

I Edinburgh!

Jaha då är man framme i Edinburgh! Känns faktiskt nice måste jag säga! Vi sitter på ett Mcdonalds och thank God för att dom har gratis Wifi!

Scotland Baby!!




Adios people

Idag är det busy busy för ikväll så sitter jag på flyget mot nya upplevelser, Skottland






1 dag kvar! Out of the darkness and in to the sun but I won't forget where I come from

Jaha, nu har man packat klart allt, växlat pengar och tagit farväl till de människor som betyder mest! Jag somnade sent igår och vaknade tidigt imorse. Jag vet inte om det beror på min reseångest eller för att mamma snackade/skrek i sömnen i rummet bredvid. Jag sitter just nu och lyssnar på all musik som jag la över till min macbook igår samtidigt som jag knåpar ihop det sista på mitt CV. I morgon kommer dagen jag väntat på länge, samtidigt fruktat länge. Självklart kommer jag sakna la familia men det måste man också göra någon gång i livet, kanske man kommer att uppskatta varandra mer då!

Klockan två ska vi ut till Robert och ha middag tillsammans innan vi åker. Jag tror det är dags att jag går upp och gör i ordning mig, man är ju inte allt för vacker direkt när man vaknar.




Förresten! När jag satt och lyssnade igenom alla gamla låtar hoppade den här upp. Längtar man inte tillbaka till 90-talet sköna stunder så säg! En grymt klämcheck Lutricia Mcneal sjunger så glatt även om hon saknar en framtand! Njut!




Robert är ledsen

Igår fick jag min Macbook och till Roberts stora sorg så fick jag en finare än honom plus att jag betalade femhundra kronor mindre. Såhär såg Robert ut då


Annars är jag oerhört busy just nu med allt som ska fixas! Lisa är just nu på väg upp till Skavsta för att fixa ett temporärt pass. Efter 2 dagars intensivt letande och ringande till hela Linköpings uteställen så fanns det ingen annan utväg än att punga upp 1000 spänn. Men men, på måndag drar vi!

Life is for the living, the forgiven and for leaving town alive.

Det finns verkligen inget bättre än att lyssna på gamla låtar. Jag och Tilda sitter med min gamla hårdisk och lyssnar igenom det enorma musikbilbiotek som jag lyckats samla på mig under åren.
Det börjar närma sig måndag nu och det känns oerhört spännande! Imorrn blir det ett besök till forex och sedan raka vägen ut till Robbie och hämta min dator. De senaste dagarna har gått åt till att packa och göra vissa iköp som mer eller mindre behövdes. det konstigaste inköpet blev en inbunden sidenklädd dagbok i guld för 30 kronor på rusta. Fråga mig inte varför men jag fick en väldigt konstigt infall att börja skriv ner mina memoarer och vem vet den kanske kommer rymma några nya låtar.

Titta vad jag hittade på min gamla hårdisk. klaga inte för jag har värre bilder...


Slutar tvåan på Katedral.


haha samlar pussar från Malin och Cissi


Vicky och min vovve


Malin och Natalie säljer kaffe


Snygga redan när vi var små, haha


Lisa kommer ut ur garderoben





Natalie och jag looooove Cake!


7 Dagar kvar

Om exakt en vecka kommer jag stå i hallen och säga hejdå till min syster och min pappa. Om en vecka hoppas jag verkligen att jag är färdigpackad och förhoppningsvis inte glömt något. Om en vecka länar jag trygga Linköping för något jag inte vet ett skit om men men, det blir ju spännande!

I helgen hade jag en avskedsfest för mina nära och kära vilket faktiskt blev lyckat. Vi spelade lite våghals och lyssnade på Cissis idol Britney Spears!



BalkongEmma satt och snackade med BalkongRobert.








Lisa har "kul"




Fredag

Jag har ångest!
Det märks att man närmar sig den 24 Augusti när man känner hur det kniper till i magen till och från. Jag tror inte mina nerver kommer klara det här så om det finns någon vänlig människa som vill hämta mig den 24 Augusti på Skavsta så feel free. Jag tror dock att när jag sitter på planet så kommer jag lugna ner mig, beställa in några starka drycker och vakna dagen efter i ett regningt Dundee. Det är väl först då som jag kommer inse att det inte finns någon återvändo. 

Nästa vecka har jag massvis att stå i eftersom jag är en sådan person som skjuter upp allt till sista sekund.
Jag ska:
  1. Tvinga/Be mamma att tvätta alla mina kläder tills på måndag
  2. Skriva om mitt CV till något språk som kallas Engelska
  3. Skriva ut mina CV:n på närmaste skrivare
  4. Fortsätta leta lägenhet
  5. Packa
  6. Säga hejdå till vänner och bekanta
  7. Ha middag med mor, Tilda samt Robert och hans mamma
  8. Växla pengar
  9. Köpa ett datorfodral
  10. Köpa en dator
Jao det var väl typ det. Natti natti


Lämnar ett regnigt land för ett annat, feels so nice.

A fine frenzy

Idag hittade jag en ny låt från A fine Frenzy. Hon var populär för ca två år sen, eller jag tyckte hon gjorde bra musik iallafall.
Hennes nya låt heter Blow Away och har en jättemysig musikvideo!

 

Den första låten som jag hittade med henne var Almost Lover som är en sjukt vacker och sorglig låt.


I would like a Mcbabybox please

Vilken sommar vi har i Sverige! Jag har hört att det i år har varit den regnigaste Julimånaden på femtio år. Det ser ju ut som att augusti gå ungefär i samma anda eftersom att det idag har öst ner nästintill hela dagen. Klockan fem åkte jag Lisa och Therese till Roberts jobb för att hämta upp honom så att han slapp cykla hem. Efter det åkte vi ut till Ikano för att kolla efter något bra datorskydd till Roberts och mina datorer. 





It's getting closer

Klockan halv sju mötte jag mina solstrålar på stan för att sätta oss på Georges och ta en fika. Det känns alltid lika kul att utbyta lite utav våra liv på ett fik en sommarkväll. Det visade sig att alla skulle börja plugga förutom jag. Jag tar nämligen mitt förnuft till fånga och reser utomlands och jobbar i finanskrisen. Jag tror att om man vill så lyckas man eftersom jag absolut inte kan se mig själv sitta i skolbänken riktigt än. Självklart ska jag börja plugga någon gång, om jag inte på något sätt blir ekonomiskt oberoende under nästa år och sysslar med mina hobby på heltid resten utav mitt liv. Den chansen känns dock ganska låg så.

Jag önskar Cissi, Stephi Malin och Natta all lycka till med sina studier och jag antar att vi ses på juldan!

Vad det gäller Skottland så har det inte hänt allt för mycket. Vi har en lägenhet på gång och en vän till Robert som bor i Dundee ska se om den duger åt oss. 


Och här har vi staden som vi ska bosätta oss i.

I look to you



Äntligen har hon gjort sin comeback! Hon tog hela världen med storm med sin I will always love you. Jag har väntat sedan dess på att hon ska släppa en ny ballad! En gudomlig låt om du frågar mig! Vad tycker du? Succe eller fiasko?

Blir barn bortskämda av att man tar upp dem när de skriker?

I så fall så blir det inga utav ungarna på badstranden bortskämda.
 

Igår var en riktigt bakisdag. Jag vet inte om jag är den enda men jag känner att det är gymt onödigt att festa på en fredag och ligga utslagen på en lördag! Söndagar är ju ändå den dagen man önskar man kunde gräva ner sig och då kan man lika gärna ligga utslagen då. Så denna helg bestod utav en sjukt rolig fredag och fredagskväll, en bortsovd lördag och en sur söndag, summa sumarum, helt okej. Igår satte jag mig för första gången på flera månader på min cykel och rullade bort till hjulsbrobadet för att bara ta det lugnt och sova/sola bort den alkohol jag fortfarande hade i kroppen. Det gick enligt planen innan Victoria, en bortskämd, uttråkad, jobbig snorunge fann det väldigt roligt att reta mig. Hon flöt runt under bryggan som i hjulsbro är en bra bit över vattnet och roade sig med att slå på bräderna jag låg på. Hon fann också någon kontig amusement i att skvätta vatten, kasta sten och dra tjejerna i håret. Efter ca femtio minuter så fick det vara nog och okänd mamma 40 som låg bredvid mig röt: Nu vill jag att du slutar upp med det där och hittar någon annan stans att leka. Är det inte det som kallas civilcourage?

Dagen idag spenderades med lika charmiga ungar i KFUM-badet som antagligen fått lära sig att skrika till sig uppmärksamhet. Missförstå mig rätt, jag tycker jättemycket om barn så det är inte det. Men det finns vissa dagar då man önskar det var lagligt att smyga ner ett sömnpiller i vällingen.


Go Downtown

Gårdagen blev en lyckad dag. Den började tidigt när jag, Carro, Jocke, Vicky och Cindy drog till Hackelboöarna för att sola och bada. Det blev ganska mycket springande efter lilla Cindy som roade sig med att jaga uttrar och nakenbadare. På väg hem från Rimforsa så fick jag ett samtal från en man som skulle komma och kolla på bilen. Det var ju bland det pinsammaste jag varit med om när han bad mig att öppna motorhuven och jag, hur mycket jag än letade inte hittade spaken. Förhopningsvis får vi rucklet sålt, den lär ju ändå inte användas nu när jag flyttar till Skottland om två veckor.

Kvällen spenderades tillsammans med massor trevliga människor hemma hos Cissi som bjöd på god mat och vågals. Hem kom man inte förens klockan halv 6 men det var det värt.

Hur fan hamnade jag här!

Jaha då var det dags mitt första blogginlägg på över ett år. Känner jag mig själv rätt så kommer det krävas mycket tålamod, vilja samt en massa tjat för att jag ska sätta mig här varje dag och hålla bloggen uppdaterad. Mitt mål är ändå att skriva ned de största sakerna som händer i mitt liv just nu.

RSS 2.0