Hmmm....


Flashforward

Idag gick första avsnittet utav Flashforward. Det är gjort utav de som gjorde Lost men verkar kunna bli så mycket bättre! Hela världen svimmar samtidigt under 2 minuter och 17 sekunder. Under dessa minutrar så ser dom en liten bit utav sin framtid nämligen den 29 april 2010.
Jag har ingen aning om när den kommer till Sverige men den är ett måste! Hoppas nu bara inte att de drar ut på den och sabbar den som de gjorde med Lost!

Jobcentreplus!

Jobcentreplus är Arbetsförmedlingen i Storbritannien!
För att kunna söka jobb i UK, inom Jobcentreplus måste man ha ett National Insurancenumber.
För att få ett National Insurancenumber måste man ha en bostad.
Det tog oss ca 2 veckor att hitta en bostad, då ringde jag direkt för att skaffa ett national insurancenumber. Det tidigaste mötet de hade var över en och en halv vecka senare efter att jag ringt. I torsdags var jag på mötet och tanten sa att jag skulle få mitt nummer skickat med posten inom FYRA VECKOR!! Jag försökte ringa på olika jobb idag men tanten i andra änden förklarade snällt att jag var tvungen att vänta på mitt ni nummer.
Så tills jag får det så får jag nöja mig med att kolla på Gumtree som har sjukt mycket reklam och ganska crappiga jobb. Sen kan jag gå runt i olika butiker och lämna in mitt cv.
Snark!

Förlåt!

Förlåt, men det var faktiskt nödvändigt! Varenda frisör där vi bor ser ut som om de kommit ifrån de djupaste kloakerna! Jag vägrade sätta mig under deras saxar. Jag kände att jag hellre rakade av mig håret, igen! Men lugn alla hårlovers, jag älskar också min vanliga frilla så den kommer vara tillbaka lagom tills Jul då jag är på hemgång. Cheers!

Helgen har varit mys! I fredags gick Robert jag och Karin ut, det slutade som vanligt med att jag stod halva kvällen och snackade med Jesusbussen (UK verision without a bus) Mycket trevliga måste jag säga!

Bildupdate

här kommer några bilder från när jag och Robert var i Broughty Ferry.

BIO!

Idag invigde jag och Robert biolivet här i Dundee. Vi såg filmen District 9 som handlar om utomjordingar som blir fast på jorden. De hålls separerade i slummen liknande ghetton. Jag gillade filmen och tyckte den hade en spännande vinkel, dock förstår jag om många ogillar den eftersom den är väldigt speciell. Det krävs lite innanför pannbenet för att förstå den!

 

Biosalongen var spännande, det var den högsta jag suttit i i hela mitt liv. Det kändes som om skärmen var en kilometer nedanför. Ljudet var däremot mycket bättre än i Linkan.

 

 

4 filmer man måste se de kommande månaderna

 

 

  • Avatar - En film som verkar helt underbar! En fantasy-film som handlar om underbart vackra varelser som håller på att förstöras av människan.
  • 2012 - En film jag inte är riktigt säker på om jag vågar se. Den berör ämnet jordens undergång och för tankarna till the day after tomorrow. Den grudar sig ju på en sägen om att jorden kommer gå under den 21 december 2012. Googla det och ni kommer bli vettskrämda!
  • Surrogates - En spännande Sci-fi film helt i min smak. Lite matrix känsla över den.
  • The invention of lying - För tankarna till Jim Carries Liar Liar där han inte kan ljuga fast tvärtom. En rolig lätt komedi som jag ser fram emot

 



You'll end up old and lonely if you don't get a bullet in your head

Jaha då var det dags igen. Jag Robert och Karin ska dra oss in till stan och se vad kvällen bjuder på! Det ska bli skoj. Jag och Robert köpte ju lite cider för två veckor sen som smakar som en dålig blandning mellan massvis med öl och en tesked socker, inte världens hit men det duger! Det är ju bra för plånboken!

Miss Potter!

Igår hyrde jag och Robert två filmer på Dundee library Den ena var Family Guy, vilket alltid går hem. Den andra filmen var Miss Potter vilket var en oerhört bra film! Den var så mysig och så vacker! Den kan jag verkligen rekommendera. Den handlar om Beatrix Potter och hennes liv. Den är alltså baserad på en verklig historia som är både lycklig och hjärtkrossande! Sen blir ju filmen bara bättre av att Renée Zellweger spelar huvudrollen!

Finbesök! Polisen!

Igår någon gång runt två snåret precis när jag hade tänkt att hoppa in i duschen så knackade det på dörren. Jag undrade vem det kunde vara eftersom jag inte väntade någon. När jag kollar ut genom kikhålet stod det två stora män i farstun och efter lite mer studerande såg jag att de bar västar där det stod Police. Jag öppnade dörren och dom sträckte fram ett papper, pekade på en man med en väldigt långt och konstigt namn och frågade om jag visste vem han var. Tydligen så hade han bott i vår lägenhet tidigare, så de bad om numret till vår hyresvärd. Jag frågade om vi skulle vara oroliga men de smålog bara och sa att det inte var någon fara.
Mysigt tycker jag, att de jagar en efterlyst man i våra kvarter, i vår trappuppgång, i vår lägenhet!

Stories I've been told






You are the navigator who never could lead
we were lost in the silver sea
I was the ship who was too proud to ever sink.

this is my breath in your lungs











Köttbullemania

Idag blev jag och Robert väldigt sugna på Svenska köttbullar med gräddsås, potatis och lingon. Så jag plockade fram mina kockegenskaper och slog på stort, ett kilo köttbullar massvis med potatis och massa gräddsås. Det vi saknade var dock lingonen, vi letade som tusan i affären men utan att hitta något. Såsen blev en succé men köttbullarna blev sisodär, tror det kan bero på att köttfärsen består av 50 PROCENT FETT. Man spyr ju bara av tanken, hädanefter så får jag hosta fram några pund till och köpa nyttigare köttfärs. Det är dock väldigt billigt med 2 pund för nästan ett kilo köttfärs.


Frukost i sängen with my love

Nu sitter vi i sängen och käkar lite frulle som Robert gjort till mig! Idag lyser solen som den ofta gör i Skottland otroligt nog. När jag åkte hit hade jg tänkt mig att det skulle regna och blåsa hela tiden vilket tydligen var fel. Idag ska jag och Rab fixa lite i lägenheten, gå på stan och shoppa lite förnödenheter sedan ta lite kort vid vattnet med Rabs kamera. Ikväll blir det att vandra bort till Tesco och inhandla lite mat eftersom kylen nu gapar ganska tomt.

Videoblogg


Lite bilder på lägenheten.

Hola Svennebananer! Här kommer lite bilder på lägenheten efter allt tjat! Standarden i Skottland är självklart inte lika hög som i Sverige så därför ska man vara mycket nöjd om det inte växer växter i trappuppgången, om det inte är en möglig heltäckningsmatta i hela huset och om det går att vakna på morgonen utan att frysa till döds. Därför är jag väldigt nöjd med vår lilla lägenhet!
Här har vi då dekorerat väggen med en spegel och två lp skivor, på högra sidan en lp skiva från Duran Duran som ser ut som nedan
Här nedan har vi tavlan vi hittade på en tavelaffär i Overgate, helt okej för 7 pund
Fönstret dekorerade vi såhär
Hallen och toalettdörren
Toaletten
Vardagsrummet
Köket

Don't find a reason to say Coulda Woulda Shoulda, but I didn't do that

Ännu en vecka flyger förbi i Skottland! Det är redan onsdag och om två dagar är det helg! Det känns väldigt underligt hur snabbt tiden går! Nu har man börjat känna sig hemma i lägenheten och igår gick jag och Robert på en liten upptäcktsfärd runt området och hittade till vår stora förvåning ett sjukt stort Tesco bara 10 minuter från vårat hus! Då blir det dit man går hädanefter!
Idag sitter jag på Dundee Library och kollar runt på nätet efter jobb. Det verkar finnas en del jobb, sen så antar jag att det är väldigt hög Konkurrens men men allt går om man vill. I måndags bokade jag ett möte för att få ett National Insurance Number. Den vänliga damen i luren berömde mig för min engelska och sa att det var lite väntetid för att få ett möte, så nästa onsdag ska jag lite halvnervöst ta mig till Jobcentre plus i Wellgatebyggnaden i stan.
Solen skiner i Dundee och det känns riktigt bra att vara här, ännu skönare är det att efter 3 veckor i ett kollektiv äntligen få lite tid för sig själv! Det behövs.

Aqua

Aqua har ju kommit med en ny låt, Like it :D

Sorry Guys!

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen på sistone! Det beror på att vi har haft väldigt mycket att stå i nu med flytten och allt! Just nu bor vi alltså i en jättemysig lägenhet tillsammans med Karin, Rabs förra klasskompis. Igår var vi och shoppade massvis till rummet och har nu fått det jättefint! Bilder på lägenheten kommer att komma så fort allt är klart! Den här veckan har det varit helt underbart väder i Dundee och idag känns de som en riktig sommardag med klarblå himmel.
Nu sitter jag på bilblioteket och ska snart ner till stan och handla lite mer saker, sedan ska Robert och jag till Dundee Law som är den största kullen i stan med en grym utsikt över Skottlands landskap!
See ya wouldn't wanna be ya!

Vektor....

Huset vi bor i just nu har 6 rum och en stor källare med kök samt jordkällare. Det var obebott i 30 år innan de bestämde sig för att göra om det till ett kollektiv. Vi är alltså dom första som bor där på 30 år vilket såklart betyder att det spökar,, ett spöke som kallar sig sjäv för Vektor....
Vi har en lägenhet nu! Jag, Robert och en tjej som heter Karin ska dela på världens mysigaste trea! Det ska bli underbart att efter två veckor äntligen få packa upp på riktigt i ens egna rum!

This time baby I'll be bulletproof

Den här låten är grymt bra, jag har lovat Tilda att lägga upp lite låtar som jag hittar så att hon fortfarande håller sig uppdaterad nu när jag är borta!
På tal om kassler så har vi troligen en lägenhet som vi kan flytta in i nästa vecka. Igår var jag och Lisa ute och tog en helt oplanerad och spontan krogrunda som blev hur kul som helst allt tack vare Dawn, Debbie och Zara.
Cheers!

I'm a wee bit sick

Idag känner jag mig inte bra! Näsan verkar aldrig sluta rinna och jag blir anfådd bara av att gå till och från toaletten. Men vissa saker måste göras, så som att gå runt halva stan för att komma till Burnside Properties och prata med dom angående en bedsit som vi är väldigt intresserade av. En sönderrökt men trevlig tant hjälpte mig och imorgon eller på fredag så blir det visningar. Efter denna långa rundtur så drog jag mina tunga fötter till Tonic (Kaféet som vi brukar snylta internet utav. Dr beställde jag en stor kopp Te och en söt lite kaka och tog det lite lugnt framför min lap-top. Nu ska jag in på Gumtree och leta fler lägenheter och sedan hem och käka pastasallad á la Tim.

RSS 2.0