There was always Christmas time

Här kommer en ny jullåt från George Michael. För er som förväntar er en gladtrallande lätt sång så måste jag tyvärr göra er besvikna. Jag visste från början inte vad jag skulle tycka om videon och sången men har beslutat mig för att den är väldigt fin! Videon är verkligen bra gjord, mysig och samtidigt ledsam. Läser man texten till låten förstår man varför den är så ledsam. Den påminner en om att julen inte är frid och fröjd för alla!
Ge den ett par lyssningar och säg vad ni tycker sen.

Did they all run off when they knew that I was comin' round?

Hola!
Kom nyss hem från en födelsedagsfest för Matt. Kvällen började med att vi försöp och fixade oss lite hos Kollektivet. Det var nämligen utklädnad och man skulle föreställa en rockare. Jag och Robert siktade på glamrock vilket vi tyckte passade oss bäst!
Det har varit en väldigt mysig helg även om jag har försökt spara alla pengar jag har tills mina kära vänner kommer hit nästa helg. Nu sitter jag och käkar färska oliver fyllda med fetaost som jag köpte på matmarknaden inne i Dundee. Dom visade sig vara svinigt dyra när han lade upp dom på vågen men då kan man ju inte riktigt säga nej. Sjukt goda var dom i vilket fall som helst!
Jag har fått många frågor angående kollektivet och vad jag egentligen menar. Kollektivet är ett gäng med 6 svenska danstjejer som tidigare gick i Roberts klass. Det är en väldans mix av personligheter men dom är oerhört roliga och både jag och och Robert är väldigt glada för att dom finns här i Dundee och sprider svenskhet och förgyller denna stad!
I fredags såg vi en skräckfilm tillsammans med dem som hette Rec. Den var sjukt äcklig och jag kan verkligen rekommendera den! Den börjar väldigt töntigt men blir tillsist oerhört läskig!
Idag bjuder jag på en bild där jag är nedsmetad med kajal och maskara efter rockfesten.

Jordens undergång

på senare tid har det börjat tjatas massor om att jorden kommer gå under 2012. Jag har ju vetat väldigt länge att teorierna har funnits och tycker självklart att allt sånt här är intressant. De anledningar jag har hört talas om är att
Maya kalendern tar slut
  1. Planeterna i solsystemet står på rad
  2. En sibylla under antiken förutspådde detta
  3. En bot som förutspår börsmarknaden har förutspått massvis annat som till exempel vad som hände den 11 september och den förutspår jordens undergång.
  4. The book of revelations(sista boken i nya testamentet) säger det
  5. Den kinesiska texten Ching föutspår det
  6. En planet vid namn Nibiru är på väg mot jorden och vissa tror den kommer krocka.
Jag vet inte riktigt vad man ska tro. Jag säger som så att Den som lever får se
Jag kan tipsa om den här arikeln

Little Boots Grym!

Every little earthquake
Every little heartbreak going unheard
Every little landslide
Catch it in my hand I
Won't say a word

Vilken är bäst, den akustiska eller radioverisionen ?

Daybreakers

Ännu en vampyrfilm kommer upp på biodukarna i Januari och jag kan inte vänta! Till skillnad från Twiligt som är aningen mesig så verkar den här vampyrfilmen vara med i min smak. Daybreakers handlar om att år 2019 så har nästan hela jordens population blivit vampyrer och människan håller på att utrotas. Vampyrerna förvarar människor i banker och tappar dom på blod som dom sedan säljer. Självklart finns det en twist i historien och den står den resterande lilla procenten människor för som gömmer sig och försöker rädda sin ras! Spännande!!

En helnyttig dag

Det tar lite på kroppen att byta diet från ey fatty boom boom till en salladsknaprare men jag hoppas att man hinner vänja sig på en vecka. Idag blev det en god sallad med ägg och oliver och världens bästa dressing: Honungssenap. Allt hade varit mycket godare om inte Maggan hade kommit med sin alldeles för ostiga pizza och käkat tillsammans med oss.

Sverigebesök

Nu är det mindre än en månad innan jag och Robert åker tillbaka till Sverige för ett julbesök! Det ska bli mys.

Musiken gör oss till människor

Forskare har sett att rytm uppfattas och registreras av små små spädbarn och att alla människor oberoende av vilket folkslag vi tillhör reagerar på samma frekvens.
"Musik är ett fenomen som är unikt för oss människor, och dess ursprung är fortfarande en gåta för världens biologer. I motsats till de känslor som mat, dryck, samtal och sex kan utlösa finns det ingen omedelbar logisk förklaring till varför motsvarande känslor för musik har blivit framälskade och kvarhållna under evolutionen. Ingen kan dock förneka den mystiska makt som musiken har över oss."
Jag hoppas att vi i framtiden kommer leva i en musikal och att varje individ har sin egna stämningsmusik!
Passar på att slänga in Its a wrap

Mitt nya liv!

Hur många gånger har man inte lovat sig själv att man ska börja sitt nya liv? Allt för många gånger om man frågar mig. Man går alltid in med samma entusiasm och vilja men sedan någonstans på vägen så går det snett. Robert brukar ju dra ner mig i sockerfälla efter sockerfälla eftersom att han årligen äter sin kroppsvikt i snickers. Jag har därför utmanat min pojkvän och tillsammans ska vi bli lite nyttigare, den som misslyckas får sova i trappuppgången en vecka.
Denna vecka får vi inte äta något godis, ingen läsk, inget vitt bröd, inga krämiga såser, inga impulsinhandlade cheesburgare, ja ni förstår poängen. Vi hade skrivit upp en matlista och en inköpslista och handlade för allt som allt 32 pund idag. Tjejen i kassan bara stirrade på oss när vi lassade upp grönsak efter grönsak och frukt efter frukt. Man kunde se hennes OMG-Face när vi helt enkelt inte köpte något godis eller chips. Det var nästan så man ville vända om men vi valde att ignorera Mrs fish and chips och försöka klara oss igenom den här veckan!
Det här fick vi med oss hem...

Lördag

Lördagen spenderades tillsammans med Maggie. Jag, Robert och Maggan satt med var sin dator och bara hade en myskväll tillsammans med lite smörpopcorn och Merry Down. Jag känner att det är dags att spara lite stålar tills mina vänner kommer på besök näst nästa helg. Man vill ju kunna unna sig lite extra då och visa dom alla exklusiva ställen här i Dundee.
Detta blir nog mitt nästa inköp, en söt liten värmedyna för 4 pund. Välbehövligt!

New Moon

Igår var jag och såg på premiären av New Moon. Jag har inte varit så speciellt förtjust i Twilight men tänkte att jag skulle ge den här filmen en chans. Jag fann mig själv sitta fnittrande i biopubliken och kände mig som en liten fjorton årig flicka när min twiligtvärld helt plötsligt vändes upp och ned. Jag fullkomligt älskade filmen och den hade allt en film ska ha. Det första jag gjorde när jag kom ut ur biosalongen var att ringa Lisa som är helt såld på böckerna och fråga: Vad händer sen?

New Flatmate!

Nu är det officiellt att Karin ska lämna våran lägenhet och det underbara Skottland. Hon ska nämligen flytta till ett land som i och för sig är bra mycket vackrare, Österrike. Därför är jag och Robert i full gång och letar efter en ny flatmate som kan ta Karins plats. Vi har en intressant som går i Roberts klass och heter Lucy. Det blir spännande att se vem som flyttar in och om hon kommer trivas hos oss.
Idag är det även mindre två veckor kvar tills jag får finbesök av tre donnor. Det kommer bli en trång weekend men den kommer bli så rolig! Jag ska visa dem runt Dundee och möjligen åka på en liten tripp till Edinburgh och njuta av den underbara staden. Självklart ska vi passa på att dra en sväng förbi Liquid som är ett ganska schysst uteställe!

Sol-lins

Jag såg precis att forskare har uppfunnit en kontaktlins som blir mörk i solljus. Jag förstår inte hur man kommer på idén om att forska fram en sådan lins. Den har tydligen en omställningstid på mellan 10-20 sekunder som är väldigt snabbt! Självklart kan det vara smart och behändigt att slippa gå runt i solglasögon men det är ju knappast snyggare!


Oerhört rolig reklam!


Greenpeace

Jag har i flera månader nu varit medlem i Greenpeace och donerar varje månad en summa pengar till organisationen. Jag tycker att den är oerhört viktig och det känns bra att veta att mina pengar används för bra saker. Miljön har ju alltid legat mig varmt om hjärtat och i våras när jag blev stoppad av en tjej på stan så kunde jag helt enkelt inte säga nej. Jag har nu gått igenom mina tillgångar och känner att det är en utgift som jag måste dra ner på. Så jag ber om ursäkt Greenpeace men det här är en sista månaden som ni får pengar av mig. Jag lovar dock att jag kommer tillbaka när pengarna börjar rulla in som dom ska.

Lady Gaga

Såg just ett repotage om hur Lady Gaga såg ut innan hon slog igenom! Vilken skillnad!

Storbritannien är inte en del av Europa!

Iallafall om man får tro människorna som bor här!
När vi flyttade hit märkte vi hur man på alla tv-program berättade om hur man varit på semester borta i Europa. ofta när de jämför så kan de säga: I Europa göra man på så och här i UK gör man så. Det handlar inte då om resten av Europa utan de pratar om det som om det själva inte vore en del. Jag har också träffat många människor som säger att dom inte är en del av Europa och när jag påpekar att det är dom visst så säger dom: Well yeah but we are British.
Jag hade en diskussion med två killar en gång och de la fram en teori om att UK ligger politiskt, geografiskt och kulturellt i kläm mellan USA och Europa: "There's Europe and USA and then there's Britain.

Höstdepression

Jag läste nyss en artikel om hur mörkret påverkar oss. På hösten ökar nämligen antalet deprimerade människor och det har med den årtidsrelaterade depressionen att göra. Jag känner igen mig själv väldigt mycket i det här och jag märker stor skillnad i hur jag mår på hösten jämfört med våren. Däremot måste jag säga att mörkret inte är lika frustrerande i det här landet som det är i Sverige. Det kan bero på att här skiner solen oftare än vad den gör i Sverige under hösten. Men om en månad så blir det bara ljusare och ljusare vilket ska bli helt underbart!
Jag föredrar det svenska sommarljuset framför höstmörkret.

Scratchcards!

För två veckor sen köpte jag en lott och lyckades vinna 10 pund, vilket motsvarar ungefär 120 svenska kronor. Det kommer man ju inte speciellt långt på tänkte jag och köpte en ny lott igår. På den skrapade jag fram 2 pund som jag sedan bytte mot lotter och skrapade fram 5 pund. Så idag tog jag min lilla lott och tågade ner till affären nedanför (som vi förövrigt är stammisar i) och köpte 5 nya skraplotter och ett paket med skithuspapper. Jag såg hur han i kassan kollade lite konstigt på mig och jag kunde nästan höra hur han tänkte, kul liv.
Så nu återstår det att se om jag kommer hem som en miljonär eller inte.

Twilight

Skrev just ett långt inlägg som bara försvann. Därför gör jag en lång historia kort. Solen sken idag, det var mys! på kvällen såg vi Twilight med Maggan och spenderade tid med kollektivet. Hipp Hurra.

Helgen!

I fredags var vi ute med kollektivet på The Union. Lite roligt att vi kom in den här gången även fast robert inte hade bytt studentkort. Kvällen var väldigt rolig och det var grym musik! Robert lyckades spräcka sina nya byxor så att han visade hela bakdelen och därefter sprang han hem till kollektivet för att sy ihop dem.
Idag har vi varit på stan och handlat julpynt och pyntat i vårat rum. Julen är den bästa högtiden och personligen tycker jag om att börja tidigt. Så här blev det

Ibland orkar man inte

Jag blir lite småtrött när man läser på folks bloggar där dom säger att dom skriver om sina liv. Det enda man får läsa är hur livet flyter och hur allt går så bra. Som om livet var en enda prinsess-saga.
Som vi alla vet har man dagar då man bara inte orkar. Jag och Robert har haft en vecka när vi inte orkar.....


Ibland orkar man inte diska och städa i köket.


Ibland orkar man inte ta tvätten som ligger på vardagsrumsgolvet.


Ibland orkar man inte städa undan alla tomma burkar på toaletten.


Ibland kan det se ut såhär i kylskåpet.


Ibland har Robert druckit upp all mjölk


Vilket gör att jag får äta detta till frukost


ibland så får man låta soporna hoppa ut ur påsen.

Jul!

Jag hoppas och tror att det kommer bli den bästa julen någonsin i år!
Sådär i mitten utav november brukar jag börja lyssna på julmusik, tänka ut julklappar och börja småpynta lite. Än så länge har jag bara hunnit pynta datorskrivbordet med en väldigt mysig julbild och hunnit inhandla en present. Jag känner att julen 2009 mer kretsar kring familj, mat och vänner än paket. För mig är det egentligen överskattat med julklappar och anledningen till att jag handlar dom är för att jag ska ha en ursäkt att gå och njuta utav all julstämning i affärerna.
Julmusiken är däremot väldigt viktig och jag har hunnit samla på mig några favoriter under åren. Så fort sommaren är över och jag har gett upp hoppet om de sista dagarna av värme och sol så brukar jag börja tänka på julen. Det är julen som håller mig levande när träden står nakna, det spöregnar och det känns som om solen inte varit uppe på flera dagar. Jag tror jag ska tvinga med mig Robert ner till stan i eftermiddag så vi kan gå och handla lite julpynt på Poundland! Här kommer mina topp fem jullåtar! Enjoy

Skumdee

Ibland blir man så trött på Skottland att man vill krypa ner på gatan nedanför och spy. Människor i Dundee kan vara så sjukt otrevliga och många är feta, outbildade och oartiga. Dundee har den högsta tonårsgraviditeten i hela Europa vilket märks på alla ouppfostrade tioåringar som står och tigger ciggaretter i varje hörn eller pekar finger och skriker efter en när man går i stan bara för att man har färgglada kläder. Tummen upp för att England håller ordning på Skottland. Förstår inte vad dom fula Skottarna tänker med när dom tjatar om självständighet. Let's face it, dom skulle aldrig klara sig.

Yes

Kommer du ihåg den här morgonen Lisa!? när vi varit ute hela natten, man kände sig lätt sliten, inte sant? Kanske ska lägga upp den på Fejjan!

Ska man skratta eller gråta?

Vet inte om jag ska skratta eller gråta över det här klippet!?

My friend Lisa is very hot!
Mys at Tonic

Igår var jag och Robert på Tonic tillsammans med Maccan, Maggan och Filippa. Det var länge sen man såg dom tjejerna men alltid lika kul! Efter tänkte vi dra ut eller något men eftersom jag vill spara lite pesetas till Carro kommer så gick jag och Robert hem och käkade After Eight hela natten istället.
En bild från när vi bodde med el kollektivo!

Bonfire Night

Är jag den enda som har missat Bonfire Night? Tydligen är det en Högtid som firas i UK och Nya Zeeland. Den femte november tänder man brasor och skjuter raketer. Allt detta för att en man som hetter Guy Fawkes nästan sprängde upp parlamentet i London någon gång för några hundra år sedan. Alla som har sett V för Vendetta vet vad det handlar om, V bär nämligen en Guy Fawkes mask igenom hela filmen.
Remember, remember the Fifth of November,
The Gunpowder Treason and Plot,
I know of no reason
Why the Gunpowder Treason
Should ever be forgot.

The Spell

Solen skiner och det är klarblått! Då är det underbar att vakna bortsett från att det var svinkallt i lägenheten. Idag ska jag och Karin gå ner och betala räkningen och sedan in till stan. Jag som vanligt strosa runt och leta jobb, kanske börjar leta lite julklappar också. Jag hörde att det ska bli snö nån gång i dagarna hemma, måste erkänna att jag är lite avis.
Alphabeat - The Spell
Lady Gaga - Bad Romance
The Saturdays - Forever is over


RSS 2.0