Människor

Just nu sitter jag på biblioteket.
Helt plötsligt kommer en lång man, väldigt, väldigt, väldigt tunnhårig med dom tjockaste och största glasögonen jag sett i hela mitt liv. Hans ögon är stora som tallrikar. Jag har sett honom här förr. Han går alltid runt med en lidlpåse. Han ställer sig vid bordet bredvid mig och vräker ut två gådispåsar och ett kakpaket en efter en hårt på bordet. Jag menar verkligen VRÄKER. Sen tittar han sig runt omkring som om någon ska hoppa upp bakom bushen och sno hans godis. Sedan sliter han ut stolen, sätter sig ner, öppnar påsen och häller i sig båda godispåsarna på mindre än en minut. Samtidigt kommer det förbi två knarkar-skottar (som det finns ganska gott om i den här stan)  och asgarvar åt honom och skriker något.
Sen fortsätter han och äter upp alla kakorna, reser sig upp och går. Allt detta på ca 3 minuter.
Mycket intressant

Katie Piper, acid attack!

En dokumentär på kanal fyra handlar om Katie Piper. En tv reporter och modell som träffade fel man. En väldigt sjuk man som beslutade sig för att kasta syra i hennes ansikte när han inte fick som han ville. Tur att han sitter behind bars for life nu!
Hela artikeln går att läsa här.

Jordan? The celebrity mum of the year?

Katie Price som hon egentligen heter är på varenda tidning och på tv hela tiden! Man kan undra hur hon har blivit så stor? Hon började sin karriär som modell och nu kommer ingen längre ihåg vad hon är känd för bortsett från hennes struliga privatliv. Nu ligger hon tydligen i topp och är på väg att bli framröstad som årets kändis mamma. Man kan tyvärr inte undgå att bry sig när man bor här!
Tydligen har hon hård konkurrens, bland annat Britney Spears?

Kyrkan har gjort ett val!

Idag är en historisk dag för många! Kyrkan har röstat för att låta homosexuella ingå i äktenskap vilket du kan läsa här. Jag har delade åsikter om vad jag ska tycka. Jag läste en kommentar på nätet där någon skrev: Bra att tvinga kyrkan att viga homosexuella ska vi tvinga muslimer och judar också? Det gav mig en tankeställare och jag tycker självklart att om den svenska kyrkan ska vara öppen för alla så ska även andra samfund i Sverige ha den inställningen. Å andra sidan så representerar den svenska kyrkan det svenska folket och alla som bor i Sverige och kan därför inte utesluta en grupp.
Hur som helst så är det självklart ett positivt steg framåt i riktningen mot ett öppnare samhälle. Man kan på många hemsidor läsa: Äntligen har kärleken segrat! Vilket jag kan tycka är aningen överdrivet. Kyrkan har för mig inget med kärlek att göra och det är inte kyrkan som styr över kärleken. Det kan i och för sig bero på att jag redan gått ur kyrkan.
Många människor säger också att: hur kan man som homosexuell vilja gifta sig i kyrkan när bibeln säger att det är en synd och fel. Dessa människor borde läsa mer om sin religion. I samma bok där det står att man ej ska vara man och man så står det att man får sälja sin dotter som slav, att man ska stena de människor som inte kommer på mässan eller att närsynta människor inte får vistas vid altaret. Följer vi dessa regler idag? Varöfr skull vi då slita ut ett bibelstycke och använda det som moralpinne?
Bra beslut, bättre sent än aldrig säger jag!

The man who sued God.


Eftersom att besöksstatistiken på min blogg har ökat chockartat på sistone så har jag beslutat mig för att göra ett litet test. Här bredvid till höger ligger reklam och genom att trycka på den blir man länkad till en annan sida. Vi får se vad allt genererar i slutändan men jag tänkte att det kunde vara spännande.
Idag har det varit en oerhört blåsig och regnig dag så jag beslutade ig för att inte gå in till stan. Dessutom var Robert hemma från skolan idag eftersom han hade väldigt ont i huvudet. Vi sov alldeles för länge och sen har vi ätit hela dagen. Såna dagar behöv också ibland!

Grå dag!

En grå och regning och tråkigt dag. Har kollat runt på nätet och hittat olika sätt att tjäna pengar på sin blogg haha
reklam------>
Away from home?

Back Back Back to The Start

Hola Chicas!
Jag sitter och funderar på varför alla husfasader här i Skottland måste vara gråa eller jättegråa. Vad tänkte man med när man byggde en stad full med asfalt, betong, grått, gråa, grå, jättegrått! Tycka vad man vill om alla kantiga moderna halvkonstiga hus som byggs runtomkring i Svea men hallå? hur snyggt är det med en hel stad full med betongmonster.
Nu har jag precis slängt in lite potatis och fiskpinnar i ugnen och väntar på att få hälla i mig lite lunch. Sedan ska man traska ner mot staden för sin dagliga jobbvandring. Det börjar bli halvtråkigt att leta jobb efter jobb efter jobb. Det är nästan så jag funderar på att åka upp till Aberdeen och jobba några veckor på en farm där. Min barndomsvän Dayo säger nämligen att det är ganska kul. Saken är den att då är man bara ledig en dag i veckan vilket är lite surt för man vill ju tillbaka till Dundee lite då och då med.
Vissa jobbkedjor kräver att man hämtar en jobbansökan och fyller i ett papper med massvis utav frågor. Frågorna på dessa papper varierar ganska mycket men gemensamt för dem är att det kommer alltid en fråga som är helknäpp. Igår när jag fyllde i till en mataffär i närheten så kom frågan: Har du fått fängelsestraff som du ännu inte avtjänat?, I varje ansökan så frågar dom också om tidigare jobb och exakt hur mycket jag har tjänat? Gör dom det i Sverige också eller är det bara en konstig UK-sak? Men den värsta frågan var nog ändå på skattepaprena där det stod : Är någon utav personerna i hushållet medlem i en religiös grupp vilka sysslar med, böner, övertygelse, utbildning eller frielse från lidande hos dem som har en inkomst eller är beroende av samhället för dennes materiella behov.

Det får mig att tänka lite på vår video OH GUD


If it's' worth having, it's worth fighting for

Det var evigheter sen jag lyssnade på ny musik, det enda som har varit i mina lurar på sistone är Mariahs nya album vilket iofs är nytt. Igår när Karin kom hem så hade hon med sig den här låten, grymt bra. Cheryl Cole - Fight for this love

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Jude Law
Jhonny Depp
Colin Farrell
Heath Ledger
Det är de namn som var med i filmen vi såg på bio igår Jag vet vad ni tänker. Det kan ju inte bara gå fel! Me se.en o jo det kan det! Det var en utav de sämsta filmer jag sett på länge. Däremot var reklamen innan väldigt bra och jag hittade några filmer som jag måste se.
9 när vår värld slutade började deras uppdrag! Den verkar oerhört lovande.
Idag har jag Robert och Karin haft Tacokväll och sedan sett på superhero maratonet som är på teve. Mys!

It's the wheel of the world turning around

Idag har jag gått och ner för mördarbacken ännu en gång! Det är mycket bra träning och jag känner efter två månader i Dundee hur mina benmuskler har vuxit! När jag kommer hem kommer jag inte kunna använda Svenska taighta jeans längre, det får bli baggy. Jag traskade även till ett Postoffice som ligger i stan och tänkte posta ett brev till min kära farmor och ett vykort till min morfar. Det blir ju inte att man hör av dom på samma sätt eftersom internet inte riktigt var lika utbrett på deras tid.
Ikväll blir det troligen en tripp till Nether Inn och småmysa i en fin skotsk bar!
Här är en bild Robert tog idag när vi var ute på en promenad i höstvädret! Fler bilder kommer

Feels like summer

Idag är det underbart väder här i Skottland! Det känns som om våren vore på väg istället för tvärtom! om ni blir nyfikna på hur vädret är här så finns det är bra webcam man kan kika på. Den hittar ni här.

Skotsk-Engelska vs Engelska

Man kan ju tro att det talas Engelska i Skottland, alla program är på Engelska, alla skyltar och alla innehållsförteckningar. Men icke sa nicke! En riktig skotte är nästintill omöjlig att förstå. Jag träffade en Engelskman i veckan och tillochmed han kunde inte förstå vartannat ord. Man kan säga att skotska är som Engelska fast mycket latare uttal.
Exempel:
Go nee no day that - please don't do that
Så om du någon gång åker till skottland undvik att prata med gamlingar, fulla människor eller pundare för det är döfött, det går inte förstå vad de säger! Det enda du kan göra då är: le och nicka, le och nicka.

Sverige finns kvar

Nu är man tillbaka i vardagsrutinen igen när mammsen har åkt. När jag vinkade av henne igår vid busstationen fick jag en smula hemlängtan. Jag kom helt plötsligt på att det finns ett liv hemma i Sverige med. De senaste månaderna har man liksom glömt av det lite. När jag kom hem så gjorde Robert allt för att få mig på humor och med kakor, farmer wants a wife och independence day så lyckades han! Sverige får vänta några månader, jag trivs här och ärligt talat skulle jag råda alla människor att ta lite tid ifrån Sverige, ifrån aftonbladet vars största nyhet är om idol, en paus ifrån allt det trygga man är van vid. Dundee är ju en lite mer rough town och det får en att inse vilket land i världen som är det absolut bästa!
Idag ska jag först käka lunch med Rab och sedan dra ner för mördarbacken och lämna in lite cv:n och sedan gå till Jobcentre en stund.

Hi!

Jag har fått tillbaka mitt msn konto och min facebook nu efter massvis med mailande! Jag antar att det var en finnig fjortispojke som inte hade något bättre för sig än att på en lördag klockan nio hacka min mail. Vanligt folk sysselsätter ju sig med annat på lördagkvällar.
Idag har jag tagit Ann-Margret och Ann-Louise till Broughty Ferry för att visa den mysiga lilla hålan! De blev kära i den och ville att jag skulle annonsera ut dem till någon man som bor i Broughty Ferry. Får se hur det blir med den saken!

MIN FACEBOOK ÄR HACKAD

Hej allihopa, min facebook är hackad så om ni får konstiga mail eller fula bilder, skit i dom och radera bilderna! Min msn är också hackad så prata inte med mig om jag är inloggad!

Min mail är hackad!

Min hotmail har blivit hackad och borttagen! Jag kan inte gå in på msn eller facebook eftersom att det också blivit borttaget. Kul liv folk har.

Listen to this before you go talkin.....I dont want miles between us
I just cant stand the thought of
You being there makes my whole body ache
When it comes to missing you
I dont have what it takes

Rainy day in Dundee

Vaknade upp till en grå och regning dag! Det känns inte allt för lockande att gå en kvart ner till stan och sedan i minst en halvtimma uppför mördarbacken tillbaka igen så jag stannar inne. Idag ska jag storstäda eftersom min mor kommer på besök imorrn! Då vill man ju visa att man har lärt sig något utav alla år hon tjatat på att man ska städa rummet!
Lisa bokade en biljett till Skottland i november tur och retur för 110 kronor. Det är ju ett rimligt pris! Så då möts vi igen.

BULLENS VARMKORV!

Det här inlägget är dedicerat till Bullen! Världens godaste korv. Jag har nog aldrig haft sådan abstinens för någon maträtt som jag har haft för bullens de senaste dagarna! När jag kommer hem över jul så ska jag ha bullens varmkorv på julbordet!

Famous in the UK!

KUL!!
På kanal fem här i UK går det något som heter Live from studio five. Det är några halvkändisar som sitter i studion klockan halv 7 varje kväll och har ett program där dom snackar om de senaste nyheterna, skvaller, intervjuar kändisar och massa annat skoj! Idag hade de ett reportage om att man borde få publicera bilder på brottslingar. så att samhället får reda på det Jag och Robert tyckte annorlunda, så vi skickade in ett mail och skrev att man borde tänka på deras familjer m.m. GUESS WHAT! Dom läste upp mailet i teve! Jag flög upp ur soffan när jag hörde, We've got a mail from Tim and Rab and they think that bla bla bla..... kulkul!

Lilla Storbritannien

Dagen började som den nästan alltid gör i Dundee. Jag kollade ut genom fönstret och solen sken! Jag och Robert drog oss sakta ner till stan för att fika med Lucy, Jode och Indra på ett jättemysigt Café. Därefter gick jag och lämnade in mitt CV på en till restaurang och sedan till arbetsförmedlingen. Jag har äntligen fått mitt NI nummer så nu kan jag gå till arbetsförmedlingen!
Vi har också inhandlat Little Britain boxen för 10 pund!

I Love Edinburgh!

Igår hade jag och Robert en heldag i Edinburgh! I söndags hade jag packat ner allt, gjort matsäck och sett till att jag inte glömt något. Precis när vi kommit fram till Edinburgh och jag skulle t upp kameran och fota den vackra staden så visar det sig att Robert hade lagt ut den ur väskan. Jag blev så klart lite ledsen eftersom iPhonekameran inte är riktigt lika bra som min vanliga. Men men vad gör man.. Här kommer bilderna!
Vacker stad!!
Krokusarna blommar fortfarande!
Hösten är på väg!
Några andra blommor somjagintevetvaddomheter Shuddup! Don't give me the evils!
Edinburgh slott!
Beautiful view
Så mysigt med en julaffär! Jag längtar redan!
Konstelever eller något?
Vi passade på att Go Swedish när vi ändå var i Edinburgh!
Vi köpte med oss, gräddsås, mjölkchoklad, bilar, salta fiskar, lingonsylt, polly och havreflarn.
Det ända som saknas är BULLENS VARMKORV!!
Rab och hans nya halsduk

Mör i benen!

Igår tog jag, Rab, Jessica, Kajsa, Matt och Scott en tripp till simhallen i Dundee och åkte slides och lite Rapid river! Efter det drog vi till Nether Inn och köpte lite mat och öl och bara myste. På kvällen smådrack vi lite och drog till the Artbar. Lyckad kväll!
Idag vaknade vi upp till ett soligt och varmt Dundee! Jag hade verkligen fel bild av Skottland innan jag åkte hit, vädret är så mycket bättre än jag trodde! Jag, Rab, Kajsa och Jessica beslutade oss för att ta en promenad över till andra sidan för att se oss lite omkring. Samhället på andra sidan vattnet var oerhört mysigt och det kändes riktigt skotskt. Så efter 4 timmars gående så väntade en slapparkväll framför teven och Monsters Inc.
Imorrn bär det av till Edinburgh!

Bråk, Jobbintervju, Dåligt väder,

Igår när jag och Robert skulle gå och lägga oss så hör vi världens skrik utanför! Vi ser inte mannen som skriker men vi hörde ord som mothaf***er, f***ing natzi boy och massa annat skit. Efter ett tag ser vi hur en oerhört full medelålders man har lyckats rangla sig över vägen och tillsammans med sin A-lagar vän satt sig vid soptunnorna. De skrek och svor och vi såg hur grannarna kollade ut genom fönstren. Det slutade med att farbror polis kom och hämtade galningarna. Efter det kom grannarna under hem och satte på dundermusik. Kul kväll!

Idag var jag på en arbetsintervju och det gick jättebra! Det är en ny restaurang som ska öppna och de söker massor med folk. De ska ta ut mindre än 20 utav 100 så konkurrensen är hård. Jag får besked nästa vecka så det blir spännande!
Idag är vädret piss här i Dunee, det är som att någon står med en sprayflaska 50 cm framför dig. I kväll vill Robert gå ut men jag vet inte riktigt om jag känner för det. Kanske öppnar det oerhört goda vinet som vi köpte på Tesco och ser vart kvällen tar oss!

Jobbintervju

Idag var det en seg dag till en början! Kände att jag inte mådde så bra på dagen, sedan kom Robbie hem och vi började göra iordning oss för att gå på en dansföreställning.
Klockan 6 kom Robert inrusande till mitt rum och sa att min telefon hade ringt. Jag som var upptagen och hade pluggat i Mariahs nya platta i öronen hade ju självklart misst det. Jag ringde upp och mannen i andra ände frågade om jag ville komma på en jobbintervju imorgon! Det jobbiga med att skicka ut sitt CV till vartenda jobb som går att hitta är ju att man inte vet vem det är som ringer. Så jag fick en adress, och det är tydligen en restaurang men jag har ingen aning om vad det var för jobb jag sökte, diskare?, servitör?, kitchenporter? No idea! Men det blir spännande!

-------------------------------->

Now everyone can read my blog! Just change the language to the one you prefer. Google translator is perfect --------------------------------------------->

RSS 2.0